Source: http://www.postfix.org/PGSQL_README.html

Postfix PostgreSQL Howto

Introducere

Postfix Tipul pgsql hartă vă permite să cârlig până la Postfix o bază de date PostgreSQL. Acest lucru permite punerea în aplicare a mai multor baze de date pgSQL: poți folosi unul pentru o virtuală (5) de masă, una pentru un acces (5) de masă, și una pentru o pseudonime (5) de masă, dacă doriți. Puteți specifica mai multe servere pentru aceeași bază de date, astfel încât Postfix poate trece la un server de baze de date bine dacă unul merge prost.

Ocupat servere de mail folosind hărți pgSQL va genera o mulțime de clienți concurente pgSQL, astfel încât serverul de pgsql (e) ar trebui să fie executată cu acest fapt în minte. Puteți reduce numărul de clienți concurente pgSQL prin utilizarea proxymap Postfix (8) serviciu.

Clădire Postfix cu sprijinul PostgreSQL

Aceste instrucțiuni presupun că ați construi Postfix din codul sursă așa cum este descris în documentul INSTALL. Unele modificări pot fi necesare în cazul în care vă construi Postfix dintr-un pachet sursă furnizor specific.

Notă: pentru a utiliza pgsql cu Debian GNU / Linux e Postfix, tot ce trebuie să faceți este să instalați pachetul postfix-pgsql și ați terminat. Nu este nevoie să recompilați Postfix.

În scopul de a construi Postfix cu sprijinul hartă pgsql, specificați-DHAS_PGSQL, directorul cu fișierele header PostgreSQL, precum și locația fișierului bibliotecă libpq.

% make tidy
% make -f Makefile.init makefiles \
        'CCARGS=-DHAS_PGSQL -I/usr/local/include/pgsql' \
        'AUXLIBS=-L/usr/local/lib -lpq'

Apoi, pur și simplu rulați «make».

Configurarea tabelelor de căutare PostgreSQL

Odată Postfix este construit cu sprijinul pgsql, aveți posibilitatea să specificați un tip de hartă în main.cf ca aceasta:

/etc/postfix/main.cf:
    alias_maps = pgsql:/etc/postfix/pgsql-aliases.cf

Fisierul/etc/postfix/pgsql-aliases.cf specifică o mulțime de informații spune postfix cum se face referire în baza de date pgsql. Pentru o descriere completă, a se vedea pgsql_table (5) pagina de manual.

Exemplu: pseudonime locale

#
# pgsql config file for local(8) aliases(5) lookups
#

#
# The hosts that Postfix will try to connect to
hosts = host1.some.domain host2.some.domain

# The user name and password to log into the pgsql server.
user = someone
password = some_password

# The database name on the servers.
dbname = customer_database

# Postfix 2.2 and later The SQL query template. See pgsql_table(5).
query = SELECT forw_addr FROM mxaliases WHERE alias='%s' AND status='paid'

# For Postfix releases prior to 2.2. See pgsql_table(5) for details.
select_field = forw_addr
table = mxaliases
where_field = alias
# Don't forget the leading "AND"!
additional_conditions = AND status = 'paid'

Utilizarea bazelor de date în oglindă

Site-uri care au nevoie de mai multe schimbătoare de e-mail se pot bucura de confortul de a folosi-o rețea de baze de date mailer, dar nu doresc să introducă un singur punct de eșec a sistemului lor.

Din acest motiv, am inclus capacitatea de a avea mai multe gazde Postfix de referință pentru accesul la o hartă pgsql singur. Acest lucru va funcționa dacă site-uri înființat în oglindă baze de date pgSQL pe două sau mai multe gazde.

Ori de câte ori interogări eșua cu o eroare la o gazdă, restul de la gazde va fi judecat în ordine aleatorie. Dacă nu Gazdele pgSQL de server sunt accesibile, atunci e-mail va fi amânată până când cel puțin una dintre aceste gazde este accesibil.

Credite


Other popular articles:
where are my screenshots saved
where are there gas shortages
where are salmon found
where are buck knives made
where are publix stores located
Copyright 2015